Sık Sorulan Sorular

Bağış Kabul İşlemleri

Kullanılmamış kıyafetler, beyaz eşya, mobilya, jeneratör, elektronik eşya, battaniye, çocuk bezi, paketlenmiş gıda yardımı gibi ayni yardımlarınızı kabul ediyoruz.

Bilgi ve iletişim için 0212 461 01 01 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Web sitemizde yayınlanan proje ve duyuruları takip edebilir veya 0212 461 01 01 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yurt dışından göndereceğiniz bağışları euro veya dolar hesaplarımıza SWIFT kodu ile birlikte EFT yapabilirsiniz. Kredi kartı kullanıyorsanız online bağış yapabilirsiniz.

Bağışçılarımızdan yapacakları ayni yardımları öncelikle kendi imkânlarıyla bize ulaştırmalarını rica ediyoruz. Ancak imkânı olmayan bağışçılarımız İstanbul içerisinde ikamet ediyorlarsa 0212 461 01 01 numaralı telefondan derneğimizi arayarak bağışlamak istedikleri ürünler hakkında bilgi verebilirler.

Online olarak yaptığınız bağışları kredi/banka kartınızla yaptığınız için makbuz kesilememekte, kart ekstreniz geçerli olmaktadır. Söz konusu bağışlarda 7 seri no lu kurumlar vergisi genel tebliği’nin 'kurumlardan alınan makbuzlara veya bunlar tarafından bankalarda açılan hesaplara yatırıldığına ilişkin alınan banka dekontlarına istinaden kurum kazancından indirim konusu yapılabilecektir.' maddesine istinaden banka dekontları bağışın belgelendirilmesi ve vergide indirim konusu yapmak için yeterlidir. Ayrıca bağış makbuzu kesilmesine gerek yoktur.

Yetim ve zekat bağışlarınızdan hiçbir masraf alınmamaktadır. Diğer bağışlarınızdan organizasyon ve dernek masrafları için %10 kesinti uygulanmaktadır.