KEVSER SU KUYUSU PROJESİ

KEVSER SU KUYUSU PROJESİ

Afrika’da insanlara ve çocuklara temiz su ulaştırmayı amaçlayan “Kevser Su Kuyuları” projemiz sizlerin katkılarıyla devam ediyor.

Afrika’da başlatmış olduğumuz su kuyusu çalışmaları “Kevser Su Kuyusu” projesine dönüştü. Projemiz kapsamında bugüne kadar birçok ihtiyaç sahibi kardeşimiz temiz suya ulaştı.

Dünyanın değişik coğrafyalarında her yıl beş yaş altı 361 bin çocuk kirli suyun neden olduğu hastalıklardan dolayı ölüyor. Dünya nüfusunun onda birinden fazlası, yani yaklaşık 800 milyon insan temiz suya ulaşamıyor.

Bu rakamlar doğrultusunda başlatmış olduğumuz “Kevser Su Kuyusu” projesiyle Afrika, Asya ve Orta Doğu’da yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin dertlerine ortak olmayı ve bir nebzede olsa ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlıyoruz.

Projemiz kapsamında bağışçılarımız için su kuyusu faaliyetlerini gerçekleştiren derneğimiz, bu faaliyetleri video ve fotoğraflar ile belgelendiriyor. Bağışçılarımıza özel videolar tasarlayarak kendilerine ulaştırıyor.

ÇOCUKLAR SUSUZLUKTAN ÖLMESİN!

  • Dünya nüfusunun onda biri, yani yaklaşık 800 milyon insan temiz suya ulaşamıyor.
  • Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor.
  • Kirli suyun neden olduğu kolera, ishal ve tifo nedeniyle her gün yaklaşık 1000 çocuk ölüyor.
  • Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor.
  • Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor.
  • Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilo- metrelerce yürümek zorunda kalıyor.

SU KUYUSU ÇEŞİTLERİ

Su kuyusu açılışlarında ülke seçimini derneğimize bırakabilirsiniz.

Derneğimiz tarafından ülke seçimi, bölgelerdeki ihtiyaçlar değerlendirilerek karar verilir. Böylece kuyular ihtiyaç sahiplerinin en faydalı kullanacağı şekilde hizmete açılır.

SU KUYUSU MALİYETİ

Bir su kuyusunun maliyeti bulunduğu ülkeye ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Su kuyusu açılan ülkeleri ve fiyatları öğrenmek için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Sizde bir su kuyunun maliyetini üstlenerek veya hisse bedeli bağışlayarak ihtiyaç sahibi yerlerde su kuyusu açtırabilirsiniz.