Yetim Hakkı Birimi

Yetim Hakkı Birimi

Yetim Hakkı birimimiz yetimlerle ilgili projeler üreterek; ümmetin yetim çocuklarına ulaşıp dertlerine ortak olmayı, ihtiyaçlarını gidermeyi ve yaşam alanlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bununla beraber yetimlerin yaşantılarını etkileyecek olan misyonerlik, savaş ağları, mafya organları gibi tehlikelerden ümmetin yetimlerini korumaya gayret ediyor.

Kime Yetim Denir?

‘Yetîm’ kelimesi, Arapça’da ‘yalnız kalmak, babasız kalmak, gaflette bulunmak, geri kalmak, muhtaç olmak’ manalarına gelen “ye-te-me” kökünden türemiş bir sıfattır. Sözlükte; ‘yalnız kalmış, tek kişi, eşsiz’ manalarına gelir. ‘Yetimlik’ de ‘yalnızlık’ demektir. Bu manada yalnız ve tek olan her şey yetimdir.

Dinimizde Yetim Sevgisi

Yetim sevgisi dinimizde çok yüceltilmiş ve önemle üzerinde durulmuş bir sevgidir. Kur’an’ın yirmi bir ayetinde, doğrudan veya dolaylı olarak yetimlerden bahsedilmiş olması ve Hz. Peygamberﷺ’in hadisleri, İslâm’ın yetimlere verdiği önemin bir ifadesidir. Peygamber ﷺ efendimiz yetime yardım edene ebedi hayatta iki parmak gibi yakın olacağı müjdesini vermektedir.

Resul-i Ekrem Efendimiz ﷺ şöyle buyurmuştur: “Ben ve yetimi himaye eden kimse, Cennet’te şöylece beraber bulunacağız.” Peygamber aleyhisselâm bunu söylerken işaret parmağıyla orta parmağını göstermiştir.[1]

Yetimler Peygamber ﷺ’in Emaneti!

Dünyada 400 milyona yakın yetim bulunuyor. Resmî kaynaklara göre 140 milyondan fazla, resmî olmayan verilere göre ise bu sayının 400 milyonu bulacağı tahmin edilmektedir.

Yetimlerin Üçte Biri İslam Beldelerinde!

Yetim sayılarının çok yüksek olduğu Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Somali, Mali, Sudan, Filistin, Afganistan, Mısır, Nijerya, Yemen, Myanmar ve Cezayir’deki yetim sayıları neredeyse tüm dünyadaki yetimlerin üçte birine tekabül etmektedir.

Kurulduğu günden bu yana yetimlere büyük ehemmiyet veren derneğimiz daha çok yetime ulaşmak için çalışmalarına hız katıyor. “400 milyon yetim yardım bekliyor! Bir yetime de sen bakabilir misin?” sorusuyla bağışçılarına seslenen derneğimiz projemize destek verecek yeni hayırseverler aramakta…

Yetimlerle ilgili projelerimize destek vererek yetimlere sahip çıkabilir, onlara şefkat elinizi uzatabilirsiniz!

Yetim Sponsorluk Sistemi

Yetim sponsorluk sistemimiz ile bir yetime sponsor olabilir, her ay sponsor bedelini bağışlayarak sponsor olduğunuz yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Bize ulaşarak yetim sponsorluk sisteminde derneğimizin çalışma yaptığı bölgeleri ve ülkeleri öğrenebilir, sponsorluk ücretleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  

Proje Sponsorluğu

Yetimhane, okul, ev inşası veya tadilatları, eğitim malzemelerinin karşılanması, sağlık hizmetleri gibi proje bazlı çalışmalar kişi, kurum veya kuruluşların sponsorluğuyla yapılabiliyor. Proje sponsoru olmak isteyen gönüllülerimiz bir yetimhanenin inşasını üstlendiği gibi kütüphanesini, yatakhanesini, mutfağını veya bir başka odasını da yaptırabiliyor; mevcut yetimhanelerin yıllık masraflarına katkıda bulunabiliyor. Bir projeye sponsor olmak veya yetimhane yaptırmak için 0535 252 0681 numaralı telefonu arayarak Yetim Hakkı Birimimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

  

Yetim Yardım Fonu

Yetim Sponsorluk Sistemi ve Proje Sponsorluğu dışında, yetimler için yapılan tüm yardımlar Yetim Yardım Fonu’nda değerlendirilir. Bu fonda toplanan bağışlar yetimhane tadilatları, kütüphane veya yatakhane kurulması, sağlık hizmetleri, yetimlere yönelik sosyal etkinliklerin düzenlenmesi, bayramlık giysi alımları gibi projelerde kullanılır.

  

 


[1] Buhari, Talâk 25, Edeb 24. Sehl bin Sa’d radıyallahu anhudan…